U radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Trebinje danas je boravila šefica političkog odjeljenja Ambasade Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije Helen Flewker.

U ime Medžlisa Islamske zajednice Trebinje šeficu političkog odjeljenja spomenute ambasade, primio je glavni imam hafiz Sadik-ef. Fazlagić, koji je izrazivši riječi dobrodošlice, upoznao sa važnim i osnovnim činjenicama Medžlisa Trebinje, infrastrukturi i položaju Islamske zajednice i Bošnjaka u ovome bosanskohercegovačkom gradu, dosadašnjim aktivnostima kao i onim koji se planiraju raditi u budućem periodu.

Također, razgovarano je i o drugim bitnim temama kao što je aktualna politička situacija u državi, okruženju i svijetu uopšte, ekonomska kriza, te drugim aktuelnim pitanjima.

Šefica političkog odjeljenja Britanske ambasade Helen Flewker se zahvalila na dobrodošlici, te predstavila svoj rad i rad Ambasade Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije, poželjela puno uspjeha u budućem radu i djelovanju Medžlisa Islamske zajednice Trebinje, te izrazila spremnost za nastavkom saradnje Ambasade Velike Britanije i Medžlisa Islamske zajednice Trebinje.