DELEGACIJE TURSKE OPĆINE KARATAY I TDBB-a POSJETILI MIZ TREBINJE

 

 

 
U zvaničnoj posjeti medžlisu Islamske zajednice Trebinje jučer je boravila delegacije iz Republike Turske koju su sačinjavali načelnik općine Karatay iz grada Konye u Turskoj hafiz Hasan KILCA sa svojim pomoćnicima, te predstavnici Saveza općina turskog svijeta (TDBB).

Povod posjete je bila finansijska pomoć Općine Karatay kojom je finansirana sanacija krova džamije u Župi, a u sklopu posjete, u medžlisu je održan i sastanak sa delegacijom iz Turske na kojem se razgovaralo o realizovanom projektu džamije u Župi, ali i o budućim projektima, gdje je dogovorena određena pomoć za dalje aktivnosti medžlisa.

 

Nakon sastanka delegacija je posjetila Osman-pašinu i Sultan Ahmedovu džamiju u Starom gradu, vakufsku kuću u obnovi, te džamiju u Župi koja je i bila predmet sanacije u proteklom periodu.
Ispred MIZ Trebinje goste su dočekali glavni imam hfz. Sadik ef. Fazlagić, predsjednik medžlisa Miralem Hadžimahović, te džematlije džemata Župa Adnan Bijedić i Damir Begović.
 

Ovim putem se zahvaljujemo našim donatorima na pomoći i podršci, posebno općini Karatay i načelniku hafizu Hasanu KILCA i TDBB kao i generalnom sekretaru ove organizacije gosp. Fahriju Solaku, koji danas iz opravdanih razloga nije mogao biti sa nama.
Vjerujemo da će ovo biti samo početak jedne uspješne i dugogodišnje saradnje sa prijateljima iz Republike Turske.