Draga braćo i cijenjene sestre!

Još jedan mjesec ramazan, mjesec Allahove milosti i bereketa je iza nas. Ramazanske dane provodili smo u ibadetima posta, namaza, Kur'ana i dobrog djela. Ovogodišnji mjesec ramazan je, po mnogo čemu, bio poseban i specifičan. Osjetili smo i doživjeli jedno iskušenje, nakon kojeg smo, snagom vjere i čistoćom duše, dočekali i smiraj ljepote bajramskih dana. Bajramski dani, koji su pred nama, došli su nam kao nagrada za sve ono što smo, u ovih proteklih trideset ramazanskih dana, vrijedno i predano radili, kako bi zaradili spas i vječnu sreću i na ovom i na budućem svijetu.

Neka nam ovi bajramski dani unesu radost i veselje u naše živote, naše domove, naše međuljudske odnose. Provedimo ih u zdravlju, hajru i bereketu, zajedno sa svojim porodicama, prijateljima, komšijama i svim ljudima dobre volje.

U tom smislu, u svoje lično ime i u ime Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Trebinje, svim muslimanima i muslimanka, a posebno trebinjskim bošnjacima, želim čestitati mubarek bajramske dane, tradicionalnom čestitkom BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!