Glavni imam hfz. Sadik-ef. Fazlagić je uputio vjernicima u Trebinju i bošnjačkoj dijaspori ispred kolektiva Medžlisa islamske zajednice Trebinje čestitku sljedećim riječima:

 

"Poštovani muslimani i muslimanke, vjernici i vjernice u Trebinju i bošnjačkoj dijaspori.

Sutra je naš najdraži i najljepši blagdan, Ramazanski bajram. Ramazanski bajram je jedan od naša dva najveća blagdana kojima nas je darovao Uzvišeni Gospodar. Kao vjernici i kao muslimani mu se radujemo zbog nagrade koju je Allah Svemogući obećao onima koji su Mu u toku mjeseca Ramazana bili pokorni.

Dolazi nam nakon trideset dana neprestanog ibadeta i ramazanskih aktivnosti, kojima smo nastojali da se približimo Allahu, dž.š., kroz post, namaze, čišćenje imetka i dobra djela. Postom, kao jednim od najvećih ibadeta, čistili smo svoju dušu i tijelo od grijeha, bili smo više motivisani na razumijevanje, solidarnost, pažnju i brigu jednih o drugima. Neka nam ramazanski dani budu podstrek da tu brigu jednih o drugima, prenesemo i na dane koji dolaze poslije ramazana, da živimo u ljubavi, slozi, miru i međusobnom razumijevanju.

Stoga vam, braćo u sestre, svima želim sretne i ugodne bajramske dane, uz molbu Allahu, dž.š., da ih provedete u radosti i veselju, zdravlju i bereketu, zajedno sa svojim porodicama, komšijama, prijateljima i svim ljudima dobre volje.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!."