U petak, 19. oktobra 2018. godine, klanjana je dženaza rahmetli Ibrahimu Ramiću, članu Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Trebinje i aktivnom članu šire društvene zajednice. Posebno se istakao svojim sportskim angažmanom u fudbalskom klubu „Leotar“.

 

Dženazi su prisustvovali muftija mostarski Salem-ef. Dedović, rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Ilham-ef. Puce, rodbina, prijatelji, poznanici, kao i mladi igrači fudbalskog kluba „Leotar“.

Pred klanjanje dženaze obratio se glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Trebinje hafiz Sadik-ef. Fazlagić, koji je istakao doprinos rahmetli Ibrahima Ramića u radu Izvršnog odbora i u džematskim aktivnostima.

Prisutnim vjernicima obratio se i muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović, koji je kazao da je rahmetli Ibrahim cijelog života bio i ostao vezan za Trebinje i da je gradio mostove mira i suživota među ljudima.

Muftija je ocijenio pozitivnim to što je i u sali Skupštine grada Trebinje održana komemorativna sjednica povodom smrti rahmetli Ibrahima Ramića izražavajući nadu da će se sačuvati uspomena na njega i da će njegovo životno djelo biti motivacija i podstrek mladim ljudima da promovišu pozitivne ljudske vrijednosti.

Dženazu-namaz predvodio je trebinjski imam Sadmir-ef. Mustafić koji je bio blizak prijatelj rahmetli Ibrahima Ramića.