Ramazan - Putokaz istrajnosti i natjecanja u dobročinstvu

Ramazan – putokaz istrajnosti i natjecanja u dobročinstvu

Četvrta ramazanska hutba: Lejletu-l-Kadr

Četvrta ramazanska hutba: Lejletu-l-Kadr

Hvala i zahvala pripadaju Allahu Uzvišenom, Njemu se zahvaljujemo na uputi i pravom putu, jer da nije bilo Njegove upute, mi ne bismo bili upućeni. Svjedočim da nema drugog boga osim Allaha, Jednog i Jedinog, Koji nema druga, i svjedočim da je Muhammed s.a.v.s., Njegov rob i Njegov poslanik. Salavat i selam neka je na Muhammeda s.a.v.s., na njegovu časnu porodice, plemenite ashabe i sve one koji ga slijede na istini i pravom putu.

Treća ramazanska hutba Zekat – treći islamski šart

Treća ramazanska hutba Zekat – treći islamski šart

Hvala i zahvala pripada Allahu Uzvišenom, Njemu se zahvaljujemo na svim blagodatima koje nam je darovao, kojih smo svjesni i kojih nismo, a svakoko da je jedna od najvećih blagodati datih čovjeku i mubarek mjesec ramazan.

Salavat i selam donosimo na Allahovog miljenika i poslanika Muhammeda s.a.w.s., na njegovu časnu porodicu, sve njegove drugove ashabe i na sve one koji ga slijede na istini do Sudnjeg dana.

Hutba: Prave vrijednosti

Hutba: Prave vrijednosti

Draga braćo,

Često smo u prilici na ulici, u okruženju, na televiziji, slušati i gledati negativne priče i prizore, pa to, naravno, mnogo utječe na naše raspoloženje i ponašanje. Izaziva nervozu, beznađe, depresiju. Nije lahko sa svim tim se nositi.

Ljudi su danas generalno nezadovoljni. Razlog tome može biti i to što sebi postavljaju prevelike dunjalučke ciljeve i očekivanja. Mnogi danas žele neki luksuz, neko posebno auto, kuću, mnogo novca, i šta sve ne žele. A s druge strane, u drugoj krajnosti, imamo one koji se bore da prežive, koji sastavljaju kraj s krajem.